3 july 2020

Alhoewel de RIVM-maatregelen inmiddels zijn versoepeld, zorgt het Coronavirus voor veel mensen nog steeds voor een lastige tijd. Ondanks het cancelen van diverse events, hebben we als PEC Zwolle United de afgelopen periode op een andere manier toch aandacht kunnen schenken aan onze doelgroepen. Zo hebben we onder meer zorgpersoneel en ouderen in verpleegtehuizen een hart onder de riem kunnen steken met het beschikbaar stellen van hoogwerkers. En was de PEC Zwolle 038QUIZ voor senioren een mooie afleiding. De doelgroep die echter ook wel een steuntje in de rug kon gebruiken en een beetje was vergeten, zijn mensen met een verstandelijke beperking.

Daarom hebben we samen met strategisch partner van de club Roscom Promotie een dag georganiseerd door met de PEC Zwolle truck een verrassingsbezoek te brengen aan een aantal dagbestedingslocaties, waar mensen werken met een verstandelijke beperking. Met als klap op de vuurpijl een optreden van de Zwolse volkszanger Jilles. Voor cliënten een mooie onderbreking van de dag en voor begeleiders/verzorgers een gebaar dat ook deze doelgroep aandacht verdient.

We hebben met de truck een rondje om Zwolle gemaakt, we zijn immers niet voor niets Regio Zwolle United, en hebben maar liefst zes locaties bezocht in de partnergemeenten Elburg, Kampen, Meppel, Hardenberg, Dalfsen en Raalte. Zes locaties en één groot feest! Wat een enthousiasme bij aankomst en het plezier spatte er vanaf tijdens de optredens van Jilles. We hebben heel wat positieve reacties mogen ontvangen van de verzorgers van de betreffende instellingen, ,,Wat fijn dat jullie ook aan ons denken!” We kregen zelfs wat lekkers mee voor onderweg; een client had tot laat in de nacht muffins voor ons staan bakken! Met deze ‘PEC Zwolle on Tour’ hebben we kunnen zorgen voor een vrolijke noot voor deze groep mensen en medewerkers.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer