3 december 2021

Afgelopen week was de eerste afsluiting van dit seizoen van het programma Playing for Success. In Clubhuis Regio Zwolle ontvingen de leerlingen verspreid over drie groepen een certificaat. Playing for Success is een uniek programma waarbij het stadion en de magie van voetbal gebruikt worden om het leereffect, zelfvertrouwen en de motivatie van leerlingen te verbeteren. Dit programma draait al sinds 2009 bij PEC Zwolle.

Zelfvertrouwen en motivatie verhogen
Tien weken lang werkten de leerlingen in de skybox van PEC Zwolle en de klaslokalen van het CSE Zwolle. Leerlingen tussen de negen en veertien jaar van verschillende basisscholen uit Zwolle namen deel aan het programma. Onder begeleiding van de leerkrachten en stagiairs van o.a. Landstede gingen de leerlingen aan de slag om zichzelf te ontwikkelen binnen hun eigen talenten. Hierbij werd er gewerkt aan hun zelfvertrouwen en motivatie. Taal en rekenopdrachten in spelvorm werden afgewisseld met sportieve opdrachten om op deze manier actief te werken aan hun leerprestaties. 

Certificaatuitreiking
In de laatste twee weken van het programma kregen de leerlingen de opdracht om een uniek product te maken voor de fanshop van PEC Zwolle. Bij de afsluiting lieten de leerlingen hun zelfgemaakte product met toelichting zien. Er zaten originele producten bij zoals een PEC Zwolle hangmat en oorbellen. De leerlingen vertelden dat ze geleerd hebben zichzelf beter te concentreren, meer zelfvertrouwen op te bouwen en samen te werken met anderen. Na de presentaties mochten de kinderen hun certificaat ondertekenen. 

Harold van Bremen (centrumdocent) kijkt trots terug op de start van het nieuwe seizoen: „De eerste groepen die dit seizoen deelnamen aan het programma hebben we de afgelopen weken enorm zien groeien. We zijn ongelooflijk trots op alle deelnemers van Playing for Success.”

Over Playing for Success (Zwolle)
Playing for Success Zwolle is een unieke vorm van samenwerking tussen het Zwolse basisonderwijs (Vivente, Catent en OOZ Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio), Landstede, SportService Zwolle en PEC Zwolle United.

Het verbindt leren met de uitdagende wereld van topvoetbal. Het is bewezen dat dit niet alleen een groot effect heeft op het leren, maar ook op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de kinderen. Playing for Success is leren met een WOW-factor. PEC Zwolle heeft in 2009 als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken. 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer