14 december 2023

Met deelnemende teams uit heel Nederland vond op zondag 10 december 2023 het PEC kicks ASS voetbaltoernooi plaats in Sporthal Het Anker. Het evenement, georganiseerd in samenwerking met Stichting Empower, bracht niet alleen gepassioneerde zaalvoetballers samen, maar ook bekende gezichten zoals Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle, en profvoetballers Davy van den Berg en Eliano Reijnders.

Voor kinderen met autisme bestaat er geen competitie, dus is deelname aan het jaarlijkse PEC kicks ASS toernooi een event waar ze hals reikend naar uitkijken. Daar wil je dan ook wel een eind voor reizen, getuige de deelname van een team uit het Groningse Glimmen en twee teams van ADO Den Haag. In twee leeftijdscategorie├źn, werd er volop gestreden om de felbegeerde bekers. Tussen de wedstrijden door kon er ook deelgenomen worden aan een speciale PEC Zwolle-quiz.

In de laatste wedstrijd maakten Davy van den Berg en Eliano Reijnders hun opwachting en dan is het voor de betreffende teams natuurlijk super spannend als er opeens twee PEC Zwolle-spelers meedoen. Daarnaast zorgde mascotte Zwolfje voor de nodig capriolen. In de jongste categorie ging de winst naar PEC Zwolle / Stichting Empower en bij de oudere jeugd was Berkum de winnaar. Naast de bekers ontvingen alle spelers van Davy en Eliano een mooie herinneringsmedaille.

Als organisatie kijken met volle tevredenheid terug op het toernooi en hebben we genoten van de inzet van alle spelers en begeleiders. Het enthousiasme en de sportiviteit voerde de boventoon. Op naar de volgende editie!

Fotografie: Niek Daalmeijer Productions

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer