11 march 2015

Door het aanbieden van een structureel sportaanbod wil PEC Zwolle United meerdere doelgroepen de mogelijkheid bieden om lekker te bewegen en fit te worden en/of te blijven. Zo is er in het najaar van 2016 in samenwerking met ouderenorganisatie WijZ gestart met OldStars Walking Football voor ouderen (55+).

OldStars Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet mogen rennen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Bovendien is naast lekker bewegen ook het sociale aspect voor deze doelgroep van groot belang. Na een uurtje sporten gezellig even nazitten is minstens zo belangrijk.

 Wekelijkse training

De wekelijkse training van een uur vindt plaats op Sportcampus de Pelikaan. Onder begeleiding van een sportinstructeur en op een vaste dag en tijd: woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur. En aansluitend natuuurlijk even gezellig met elkaar nazitten. OldStars Walking Football is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook als je nog nooit hebt gevoetbald. Kennis van het voetbalspel is niet nodig. 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer