11 march 2015

Voor veel mensen is deze woensdagmiddag in september hetzelfde als alle andere woensdagmiddagen. Maar niet voor Rohan. Want vandaag mag hij meedoen aan het demonstratietoernooi gehandicaptenvoetbal bij SV Zwolle. Met echte profvoetballers van PEC Zwolle!

 

Het is half twee ’s middags. Rohan (10) zit op zijn gemak in de vergaderruimte bij SV Zwolle. Hij is wel vaker geïnterviewd, dus daar is hij niet zenuwachtig voor. Wel voor het voetbaltoernooi dat over een half uur begint. Al dagen (en nachten) is hij bijna niet te houden. Want Rohan is gek op voetbal.

 

‘Ik vind voetbal zo leuk, omdat ik zo soms nieuwe vriendjes maak. Of vriendinnetjes. En soms is het gewoon leuk om te voetballen. Ik ben in 2009 met gehandicaptenvoetbal (G-voetbal, red.) begonnen. Eerst was ik iets slechter en nu word ik iets beter door de training. Ik moest één keer tegen een hele moeilijke keeper, die is nu op vakantie trouwens, en toen schoot ik tegen de paal en toen ging hij er in! Mijn vader is mijn trainer. Soms is hij een beetje streng en soms een beetje aardig. Bij voetbal sta ik in het midden. Dat is een goede plek, omdat ik vaak heel hard wil lopen. Ik had een jochie in mijn team die was half blind. Maar die kon wel knettergoed voetballen! Iedereen kan eigenlijk wel voetballen. Ik wil net zo goed worden als echte proffers! Daar moet ik denk ik nog wel heel veel voor oefenen.’

 

Enorme toeloop

Naast Rohan zit zijn vader Harold. ‘Toen Rohan aangaf dat hij graag wilde voetballen, kon ik in Zwolle niets vinden voor gehandicapten. Ik wilde net zelf iets gaan opzetten met het bestuur van SV Zwolle, toen we via via in contact kwamen met het G-voetbal bij WRZV-De Boog. Hier voetbalt Rohan iedere donderdagavond in de zaal, omdat veldvoetbal in de winter vaak erg zwaar is voor deze kinderen. Twee keer per jaar organiseren we een demonstratietoernooi op het veld, in april bij WVF in Westenholte en in september bij SV Zwolle. We merken dat heel veel gehandicapte kinderen graag willen voetballen.’ Ook vandaag is er een enorme toeloop. Terwijl Rohan vol trots zijn nieuwe PEC Zwolle shirt aantrekt en op de foto gaat met Gerard Aafjes, Frank Olijve, Giovanni Hiwat en Jurgen Seedorf van PEC Zwolle, stroomt het veld vol met uitgelaten kinderen. Wat volgt is een middag vol puur spelplezier.

 

Gewoon genieten

Dat spelplezier geldt trouwens niet alleen voor de kinderen. Ook Frank Olijve van PEC Zwolle heeft het zweet op zijn voorhoofd staan. In de pauze van het toernooi staat hij samen met Giovanni Hiwat lachend uit te hijgen. ‘Het doet me veel plezier om de kinderen hier zo blij te zien. Het maakt eigenlijk niet uit wat je met ze doet, ze vinden alles leuk. Want je bent een speler van PEC Zwolle en ze kijken een beetje tegen je op. Ik vind het dan ook geen probleem om op deze manier iets voor hen terug te doen.’ Verderop staat verdediger Gerard Aafjes met een jochie te dollen. ‘Dit is wel wat anders dan het geven van een standaard clinic. Deze kinderen lachen de hele tijd en hebben heel veel plezier. Dat is voor ons ook gewoon genieten.’

Kijk voor meer informatie over G-voetbal ook eens op de website van WRZV De Boog.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer